Description: <DIV STYLE="text-align:Left;font-size:12pt"><P><SPAN>Strandbeskyttelseslinjen omfatter strandbredden og arealet op til 300 meter bag strandbredden - i sommerhusområder dog kun 100 meter eller mindre.</SPAN></P><P><SPAN>Strandbeskyttede arealer er forbudszoner, hvor der som hovedregel ikke må foretages ændringer af den eksisterende tilstand. Det betyder, at man ikke må bygge eller indrette sig ligeså frit, som andre steder i landet.</SPAN></P><P><SPAN /></P><P><SPAN>Man må f.eks. ikke opføre bebyggelse, herunder til- og ombygning, opstille campingvogne, opsætte hegn, tilplante, udstykke areal eller ændre på terrænet.</SPAN></P><P><SPAN /></P><P><SPAN>Der gælder dog en række umiddelbare undtagelser fra forbuddet imod at ændre tilstanden. Desuden kan Kystdirektoratet i nogle tilfælde gøre undtagelse – altså give dispensation - til byggeri eller andre ændringer af tilstanden.</SPAN></P><P><SPAN /></P><P><SPAN>Ved afgørelse om, hvorvidt der kan meddeles dispensation, foretager Kystdirektoratet en samlet og konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde. En række hensyn indgår i vurderingen, herunder påvirkningen af kystlandskabet, naturen og rekreative interesser.</SPAN></P></DIV>
Description: Strandbeskyttelse - flade - foreløbig er et vigtigt datasæt, der er udviklet af Geodatastyrelsen for at understøtte beskyttelsen af strandområder i Danmark. Dette datasæt giver en omfattende oversigt over de områder, der er omfattet af strandbeskyttelsesloven. Strandbeskyttelsesloven har til formål at bevare og beskytte kystmiljøet ved at regulere aktiviteter og indgreb i disse områder.
Datasættet indeholder detaljerede oplysninger om strandbeskyttelseszoner, herunder zonetyper og deres geografiske udstrækning. Zonetyperne omfatter blandt andet 300 meter kystnærhedszone, 100 meter klitfredningszone og 50 meter strandbeskyttelseszone. Disse zoner er fastlagt for at sikre, at kystområderne forbliver uberørte og beskyttede.
Ved at bruge dette datasæt kan brugere få indsigt i de områder, der er underlagt restriktioner og reguleringer i henhold til strandbeskyttelsesloven. Dette kan være nyttigt for planlæggere, udviklere, forskere og offentlige myndigheder, der ønsker at forstå og respektere de gældende regler og begrænsninger for kystområderne.
Datasættet kan bruges til en bred vifte af formål, herunder planlægning af kystudvikling, naturbevarelse, miljøbeskyttelse og forskning. Det kan hjælpe med at identificere områder, hvor der er behov for særlig opmærksomhed og hensyn, samt støtte beslutningsprocessen vedrørende aktiviteter og projekter i kystnære områder.
<br>Opdateringsfrekvens: Ugentlig,<br>lagnavn: strandbeskyttelsesflade_foreloebig,<br>Dataudbyder: Geodatastyrelsen (GST),<br>Metadata senest opdateret: 20230915
Description: Strandbeskyttelse - linje - foreløbig er et geografisk datasæt, der er udviklet af Geodatastyrelsen. Dette datasæt indeholder foreløbige linjer, der repræsenterer grænserne for strandbeskyttelsesområder i Danmark. Strandbeskyttelsesområder er områder langs kysten, hvor der er særlige regler og restriktioner for byggeri og aktiviteter for at bevare og beskytte kystmiljøet og naturen.
Datasættet viser de foreløbige grænser for strandbeskyttelsesområderne og kan bruges til at identificere og analysere disse områder. Det kan være nyttigt for planlæggere, forskere, naturforvaltere og andre interessenter, der ønsker at forstå og arbejde med strandbeskyttelsesområderne.
Ved at udforske dette datasæt kan du få indsigt i, hvor strandbeskyttelsesområderne er placeret, og hvilke områder der er omfattet af beskyttelsesreglerne. Du kan også analysere og kombinere dette datasæt med andre geografiske data for at få en dybere forståelse af kystmiljøet og dets sårbarhed.
<br>Opdateringsfrekvens: Ugentlig,<br>lagnavn: strandbeskyttelseslinje_foreloebig,<br>Dataudbyder: Geodatastyrelsen (GST),<br>Metadata senest opdateret: 20230915